اینترنت فیبر نوری چیست

زمان مطالعه :8 دقیقه
اینترنت فیبر نوری چیست

اینترنت فیبر نوری به شما امکان می دهد به کمک کابل های فیبر نوری از سیگنال های نوری برای ارسال و دریافت داده استفاده کنید. فیبر نوری از نظر سرعت اتصال به اینترنت بسیار پیشرفته تر از DSL و اینترنت های دیگر میباشد. در واقع با سرعتی حدود ۹۵۰ مگابایت در ثانیه اطلاعات را ارسال و دریافت می کند.

این فناوری می تواند راه حل مناسبی برای افراد و سازمان هایی که به دنبال اینترنت پرسرعت و مطئن هستند، باشد.

در این مقاله به طور کامل اینترنت فیبر نوری و مزایای آن را بررسی میکنیم. با آس تل همراه باشید.

فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد

فیبر نوری توسط مخابرات و دیگر اپراتور هایی مانند آسیاتک و … ارائه می شود. اینترنت فیبر نوری علاوه بر سرعت بالایی که دارد، قابل اعتماد است، زیرا مانند سایر خدمات اینترنتی، تداخل سیگنال های الکتریکی را تجربه نمی کند. به طور کلی، شبکه‌های فیبر نوری در مقایسه با شبکه‌های سنتی بسیار امن هستند؛ زیرا از پالس‌های نور به جای برق برای انتقال داده‌ها استفاده می‌کنند. همچنین در برابر شرایط آب و هوایی حساس نیستند و مقاومت بالایی دارند.

ضخامت فیبر نور تنها ۱۲۵ تا ۲۵۰ میکرون(تقریبا بین ۰.۱۲۵ تا ۰.۲۵ میلی متر) میباشد. در واقع کمی از موی انسان ضخیم تر است. بر خلاف کابل های اینترنت مسی سنتی، فیبر از دو قسمت اصلی تشکیل شده است: یک هسته ی بسیار نازک و یک روکش کمی ضخیم تر. کابل های فیبر حاوی چندین رشته فیبر نوری از شیشه خالص نور هستند که پرتو های نور را در سراسر هر رشته می فرستند تا اطلاعات دیجیتال را در فواصل طولانی منتقل کنند.

با مطالعه ی مقاله ی تنظیمات مودم فیبر نوری مخابرات می توانید در منزل به راحتی مودم خود را کانفیگ کنید.

اولین فیبر نوری در سال ۱۹۷۰ ساخته شد. در سال ۱۹۸۸ با کشیده شدن کابل های فیبر در اقیانوس ها، اروپا را به آمریکا متصل کرد تا به راحتی با یکدیگر ارتباط داشته باشند و اطلاعات خود را رد و بدل کنند.

راه اندازی فیبر نوری

فیبر نوری رشته های نازکی از شیشه است و کاربرد اصلی آن شامل انتقال اطلاعات به شکل نور است.

از جمله کاربردهای فیبر نوری عبارتند از:

  • صنعت پزشکی
  • ارتباطات
  • صنایع
  • صدا و سیما(پخش زنده)
  • بازرسی های مکانیکی

صنعت پزشکی

به دلیل ماهیت بسیار نازک و انعطاف پذیر آنها، در ابزارهای مختلف برای مشاهده قسمت های داخلی بدن کاربرد دارد. همچنین در طول عمل جراحی، آندوسکوپی، میکروسکوپ و تحقیقات زیست پزشکی از آن استفاده می شود.

ارتباطات

کابل های فیبر نوری در سیستم ارتباطی مخابرات برای انتقال و دریافت اطلاعات به کار می روند. حتی در زمینه های مختلف شبکه هم به کار می ایند؛ چرا که سرعت و دقت انتقال داده ها را افزایش می دهند. در مقایسه با سیم‌های مسی، کابل‌های فیبر نوری سبک‌تر، انعطاف‌پذیرتر هستند و داده‌های بیشتری را حمل می‌کنند.

صنایع 

این فیبرها برای تصویربرداری در مکان‌های صعب العبور هم استفاده می‌شوند. آنها اطلاعات را با سرعت رعد و برق منتقل می کنند و برای اهداف تحقیقاتی و آزمایشی در صنایع کاربرد دارند.

پخش زنده

از این کابل ها برای انتقال سیگنال های تلویزیونی با کیفیت بالا که پهنای باند و سرعت بیشتری دارند استفاده می شود. شرکت های پخش از فیبرهای نوری برای سیم کشی HDTV، CATV و بسیاری از برنامه های بهره می برند.

بازرسی های مکانیکی

مهندسان بازرسی از فیبرهای نوری برای تشخیص آسیب ها و عیوب در مکان های صعب العبور استفاده می کنند.

مزیت اصلی فیبر نوری نسبت به کابل های مسی معمولی چیست؟

فیبر نوری پهنای باند بیشتری نسبت به کابل های مسی معمولی دارد. آنها می توانند به سرعت بیش از 10 گیگابیت بر ثانیه دست یابند. بنابراین، فیبر نوری می تواند داده های بسیار بیشتری نسبت به مس منتقل کند.

مزایای فیبر نوری چیست

اینترنت فیبر نوری چگونه کار می کند؟

هر فیبر نوری دارای یک هسته شیشه ای یا پلاستیکی برای انتقال نور است که با روکشی احاطه شده تا نور را منعکس کند و مانع خروج آن از هسته شود.

نور به صورت پالس هایی از طریق کابل عبور می کند و میتواند اطلاعات را در سریع ترین زمان طی مسافت های طولانی با تقویت کننده های نوری سیگنال را تقویت کرده و منتقل کند. همچنین از از دست رفتن داده ها جلوگیری میکند. هنگامی که یک سیگنال به نقطه پایانی می رسد، یک مودم فیبر نوری، نور را به سیگنال های الکتریکی تبدیل خواهد کرد.

مزایای فیبر برای کاربران اینترنت چیست؟
اینترنت فیبر نوری یک انتخاب عالی برای افرادیست که میخواهند اینترنتی با پهنای باند بالا داشته باشند. به عنوان مثال قصد دارند ویدیوی آنلاین پخش کنند، بازی‌های آنلاین انجام دهند، از داده‌های با حجم بالا نسخه پشتیبان تهیه کنند، یا فایل‌های حجیم را به‌خصوص در فواصل طولانی ارسال و دریافت کنند.

اجزای فیبر نوری

انواع اینترنت فیبر

اینترنت فیبر در سه نوع موجود است که با یکدیگر متفاوتند و بهترین نوع آن برای خانه FTTH میباشد.

فیبر FTTH یا FTTP

اتصال اینترنت فیبر شما مستقیماً به خانه شما می رسد. اگر خانه شما از قبل برای دریافت اتصال فیبر تنظیم نشده است، ممکن است به ISP خود نیاز داشته باشید تا امکانات لازم را در محل شما فراهم کند.

فیبر FTTC

اتصال فیبر شما به نزدیکترین جعبه تقسیم فیبر محلتان متصل خواهد شد. پس از آن، کابل های کواکسیال سیگنال هایی را از آن جعبه به خانه شما ارسال می کنند. این بدان معناست که اتصال شما از کابل های فیبر نوری و بخشی از سیم های مسی تشکیل شده است.

فیبر FTTN

یک اتصال از نوع فیبر نوری به صدها مشتری در یک منطقه را فراهم می کند. در واقع تا یک منطقه ی خاصی فیبر کشیده شده و از آن پس به تمامی مشتریان یک اتصال از نوع DSL و خطوط تلفن ارائه می شود.  در این روش به ISP اجازه می دهند تا از زیرساخت موجود استفاده کنند و هزینه های اولیه را پایین نگه دارند تا مشتریانشان تجربه ی سرعت اینترنت نسبتا خوب را تجربه کنند.

هر چه از محل اصلی که تا آنجا فیبر کشیده شده باشد دور شوید،‌ سرعت دسترسی شما به اینترنت کاهش می یابد.

مودم فیبر نوری

تفاوت فیبر نوری و کابل مسی DSL

اینترنت DSL را می توان در دورافتاده ترین مکان ها نصب کرد. این سرویس به کابل‌های مسی متکی است که در دهه‌های پیش در توسعه ارتباطات تلفنی نقش اساسی داشتند. در دسترس بودن DSL باعث رایج شدن استفاده از آن شده است.

با اتصال DSL، شما در معرض خطر تداخلات شبکه ای هستید. نصب صحیح سیم های مسی بسیار مهم است، یا ممکن است جریان های الکترومغناطیسی شبکه را ناپایدار کند. علاوه بر این، اتصالات DSL می توانند در معرض رعد و برق باشند، در حالی که شما این مشکل را با اینترنت فیبر ندارید.

با اینترنت کابلی، سرعت آپلود و دانلود نسبتا پایینی را تجربه خواهید کرد. همچنین ISP ها محدودیت هایی برای دسترسی به اینترنت و سرعت اتصال به آن را اعمال میکنند.

بزرگترین مزیت اینترنت کابلی این است که در مقایسه با اینترنت فیبر، مقرون به صرفه تر هستند.

سریعترین سرعت اینترنت که با کابل می توانید تجربه کنید، حدود 100 مگابیت در ثانیه است. همچنین ساعاتی در روز با کاهش سرعت روبرو خواهید شد. در حالی که اینترنت فیبر این مشکل را ندارد.

دیدگاه خود را بنویسید