چرا تلفن ثابت خش خش میکند

زمان مطالعه :5 دقیقه
چرا تلفن ثابت خش خش میکند

اگر هنگام صحبت کردن با تلفن صدای خش خش می شنوید، احتمالا بخاطر تداخل الکتریکی است. البته این اتفاق زمانی که تلفن را بردارید و حتی صحبت نکنید هم ممکن است پیش بیاید. تداخل الکتریکی معمولا به دلیل مشکل در سیم کشی تلفن شما ایجاد می شود. همچنین می تواند نتیجه تداخل با سایر دستگاه های الکترونیکی مانند مودم باشد.

خش خش و نویز یکی از مشکلات رایج تلفن های ثابت و همراه می باشد که باعث می شود نتوانید به خوبی صحبت کنید و صدای طرف مقابل را بشنوید. در ادامه به معرفی رایج ترین دلایلی که باعث ایجاد خش خش و نویز روی تلفن های ثابت می شوند می پردازیم.

*سوال بسیاری از افراد این است که آیا میتوان تلفن های خانگی را شنود کرد یا خیر؟ با مطالعه مقاله ایا میتوان تلفن ثابت را شنود کرد میتوانید  اطلاعات لازم را کسب نمایید.

مهمترین دلایل خش خش(نویز) تلفن ثابت

برای اینکه بدانید مشکل از مخابرات است یا مربوط به داخل خانه شماست، سیم تلفن خود را قطع کنید و آن را به سیمی که از طرف مخابرات در تابلوی توزیع آمده وصل کنید. تلفن را بردارید. اگر صدای خش خش شنیدید، مشکل از مخابرات است. با مخابرات منطقه خود تماس بگیرید و خرابی خط تلفنتان را مطرح نمایید تا به آن رسیدگی کنند. اما اگر صدای نویزی نشنیدید، مشکل از جای دیگری است. در ادامه به بررسی عواملی که در داخل خانه باعث ایجاد خش خش تلفن می شوند میپردازیم.

1. سیم کشی معیوب

یکی از دلایل رایج خش خش کردن تلفن، سیم کشی معیوب و مشکل دار است. سیم کشی معیوب می تواند ناشی از مشکلات زیادی باشد؛ از جمله اتصالات شل، پوسیده شدن سیم، خورده شدن بخشی از آن توسط موش و حیوانات دیگر. قطع شدن یا خراب شدن سیم در جایی می تواند باعث ایجاد خش خش در تلفن ثابت شود. برای رفع این مشکل باید با مخابرات تماس بگیرید تا راهنمایی تان کنند یا سیم مشکل دار را تعویض کنید.

خش خش خط تلفن

2. آب و هوا

یکی دیگر از دلایل نویز و خش خش خطوط تلفن ثابت، رطوبت کابل است. رطوبت ناشی از باران و رعد و برق بر کیفیت خطوط تلفن تاثیر منفی می گذارد. در بیشتر موارد، با خشک شدن سیم های تلفن، نویز از بین می رود.

اگر هنگام بارندگی یا رعد و برق متوجه نویز روی تلفن شدید، خط تلفن باید از نظر فیزیکی بررسی شود. خطوط تلفن ولتاژ پایینی دارند، اما می توانند شوک الکتریکی ایجاد کنند. به همین دلیل بهتر است با یک فرد حرفه ای تماس بگیرید و از او کمک بخواهید.

3. تماس با مواد شیمایی

هنگامی که خط تلفن شما با مواد شیمیایی مانند سفید کننده ها، اسید ها و … در تماس باشد، ممکن است دچار خوردگی و زنگ زدگی شود. در نتیجه از کیفیت مکالمه می کاهد و هنگام مکالمه صداهای اضافی تولید میکند. حتی گاهی اوقات پیش می آید که تاثیر فیزیکی روی خطوط ندارند اما باعث ایجاد نویز می شوند. خطوطی که عایق بندی نامناسبی دارد مستعد خوردگی هستند. به همین دلیل خطوط قدیمی نسبت به مدل های جدید بیشتر مستعد خوردگی هستند. خوردگی سیم ها معمولا در نقاط پایانی هستند. یعنی جایی که سیم های مسی به تابلو توزیع متصل می شوند.

4. پیچ پیچی بودن سیم

علت خش خش کردن تلفن ثابت می تواند سیم های مشکل دار تلفن باشد. معمولا کارایی سیم های گوشی تلفن با افزایش عمرشان کاهش می یابند. اگر سالهاست از دستگاه تلفن خود استفاده میکنید، ممکن است یکی از دلایل ایجاد نویز همین مسئله باشد. بهترین کار این است که سیم را تعویز کنید. حتی اگر برای تلفن خود از سیم های پیچ پیچی و مجعد استفاده میکنید به راحتی میتوانید از بازار تهیه فرمایید.

سیم پیچ پیچی تلفن

5. تداخل الکتریکی با کابل برق

نزدیکی خطوط تلفن شما به کابل های برق باعث نویز و خش خش می شوند. به همین دلیل است که خطوط تلفن را به طور جداگانه و تا حد امکان دور از خطوط برق قرار می دهند. اگر سیم کشی تلفن شما در نزدیکی کابل های برق قرار دارد، حتما محل سیم کشی را تغییر دهید یا محافظی برای آن درست کنید.

اگر فرستنده رادیویی پر قدرتی در نزدیکی خانه شما وجود داشته باشد هم ممکن است باعث ایجاد اختلال در تلفن شود.

6. وجود دستگاه های دیگر در نزدیکی خط تلفن شما

چناچه مودم، دستگاه فکس و دیگر دستگاه هایی که فرکانس دارند در نزدیکی خط شما باشند، باعث ایجاد نویز و خش خش جزئی خواهند شد. برای از بین بردن این مشکل بایستی سایر دستگاه ها را از تلفن خود دور کنید تا تداخلی ایجاد نشود.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی دلیل ایجاد خش خش روی تلفن پرداختیم. علت اصلی نویز روی تلفن معمولا به دلیل سیم کشی معیوب، آب و هوا، پوسیدگی، تداخل الکتریکی با سایر دستگاه ها است که روی خط شما ایجاد می شود. اگرچه ممکن است دلایل دیگری هم وجود داشته باشند، اما دلایلی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، شایع ترین انها هستند.

اگر همچنان مشکل شما حل نشد، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.

دیدگاه خود را بنویسید