Voip چیست

زمان مطالعه :9 دقیقه
voip چیست

در این مقاله میخواهیم به معرفی سیستم تلفن voip و نکات مربوط به آن بپردازیم. تا انتها همراه ما باشید.

آشنایی با ویپ

به طور خلاصه، VoIP مخفف Voice Over IP ، تکنولوژی جدید انتقال صدا روی بستر شبکه می باشد که امکاناتی همچون برقراری تماس های تلفنی، روی بستر IP را فراهم میکند.

سال ها قبل که اینترنت وجود نداشت، ارتباط ها از طریق شبکه عمومی تلفن شکل میگرفت. به همین خاطر هزینه تماس های از راه دور،نسبتا زیاد بود. خوشبختانه در چند سال اخیر شاهد رشد بسیاری خوبی در این زمینه بودیم. گسترش کامپیوتر های شخصی و فناوری های نوین جدید ارتباطی مانند تلفن سلولی و بالاخره بهترین آن شبکه بسیار گسترده اینترنت، کمک شایانی کرده است.

در نسل امروزی ارتباطات از طریق چت و ایمیل برقرار شده است و تجارت در وب ها دوباره به اوج خود رسیده است. اکنون ما شاهد انقلابی بزرگ در عرصه تکنولوژی هستیم. افراد با استفاده از کامپیوتر، گوشی شخصی و اینترنت به کار های خود به آسان ترین شکل میپردازند و بیشتر اوقات خود را در این چرخه طی میکنند. تبادل اطلاعات به راحتی انجام می شود و با استفاده از نرم افزار های فوق العاده بروز و جذاب ، مشغول به گفت و گو با یکدیگر هستند. همه ی این مسائل، امروزه در سایه یک تکنولوژی بزرگ و قوی انجام می شود که گسترش روز افزونش، تمامی ارتباطات را تحت الشعاع قرار داده و آن تکنولوژی VoIP می باشد.

ویپ چیست و چگونه کار میکند؟

صدای انسان سیگنالی آنالوگ می باشد. سیستم ویپ در مبدا خود از یک مبدل سیگنال آنالوگ به دیجیتال استفاده می کند. با توجه به این مسئله که صدا باید در جهت انتقال از طریق شبکه IP به بسته هایی از جنس دیتا تبدیل می شوند ، دیجیتالینگ صدا صورت میگیرد. جالب است بدانید که در طی تبدیل آنالوگ به دیجیتال، کد های کوچک، نقش های مهمی را ایفا میکنند. در مقابل پس از دریافت اطلاعات ، عملی برعکس انجام میگردد. در نتیجه سیگنال دیجیتالی که از طریق آی پی صورت منتقل شده، در مقصد یک تبدیل کننده دارد که آن را از حالت سیگنال دیجیتال به آنالوگ تبدیل خواهد کرد.

سیگنال دیجیتال به راحتی قابل کنترل می باشد. مسیریابی و فشرده سازی آن به فرمتی ایده ال و قوی در برابر نویز از مواردی می باشد که کنترل آنها در حالت دیجیتال ساده تر خواهد بود.

-روند انتقال دیتا در شبکه ویپ

مناسب بودن قیمت به کارگیری شبکه داده در جهت انتقال صوت ، استفاده درست از پهنای باند ، توانایی ارسال با نرخ بیت های مختلف ، امکان انتخاب کیفیت مکالمه ، تعیین میزان مکالمه از طرف کاربر و اضافه کردن سرویس های جدید، از امکانات خوب شبکه ویپ(voip) می باشد. این تکنولوژی علاوه بر مزایای زیادی که به کاربران ارائه می دهد، با توجه به ماهیت شبکه آی پی ، ریسک های امنیتی را نیز در پی خواهد داشت. در ادامه به ویژگی و مزایا بی کران این شبکه گسترده بیشتر اشاره خواهیم کرد. البته شما می توانید از بخش امکانات ویپ چیست اطلاعات کامل تری در خصوص سیستم voip تلفن بدست آورید.

سیستم تلفن ویپ

مزایای ویپ

در یک نظرسنجی که به تازگی از کابران پرسیده شد ، بهترین مزایای این شبکه از نظر آنها کاهش هزینه های جاری می باشد.

عدم نیاز به سیم کشی جدا

تکنولوژی ویپ، از بستر شبکه برای ارتباط تلفنی استفاده می کند و همین مسئله باعث می شود که دیگر نیازی به کابل کشی جدا نباشد. همچنین در صورت جا به جایی محل کاربر، دیگر لازم نیست تا سیم کشی مجدد انجام شود.

ترکیب دستگاه تلفن با کامپیوتر 

همانطور که در جریان هستید ،‌ امروزه نرم افزاری های جدیدی برای راحتی کار کاربران به وجود آمده است که استفاده از این ابزار ها جایگزینی برای آی پی ها می باشد که فقط نیاز به گوشی دارد.

شما با ابتکار این روش می توانید از هزینه های اضافه پرهیز کنید.

-کنفرانس‌های صوتی و تصویری

سازمان ها و مراکزی که برای انجام امور خود از برقراری کنفرانس ها در بستر ویپ استفاده می نمایند، از هزینه های تلفنی که با توجه به مسافت کاربر نیز بیشتر می شود ، جلوگیری می کند. بدین صورت می توان به راحتی و با کمترین هزینه با تمام دنیا ارتباط برقرار کرد.

-گسترش ساده و راحت

گسترش و افزودن کاربر در این سیستم ها به سادگی صورت می پذیرد و با سیستم هایی که در گذشته وجود داشت ، تفاوت فراوانی دارد و دیگر نیازی به سیم کشی دوباره نمی باشد.

-مدیریت ساده و صحیح

مراکز تلفنی متکی بر ویپ محیطی را تحت شبکه در اختیار کابران میگذارند که از طریق این اطلاعات می توانند تنظیمات را تغییر بدهند.

از دیگر مزیت های شبکه ویپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترکیب کارکرد های صدا و داده
  • پیشرفت نوین و فوق العاده شبکه ویپ
  • پشتیبانی از کلیه اطلاعات مخابرات کنونی، ارائه خدمات جدید با هزینه های کم
  • قابلیت بهتر و جدید تر برنامه نویسی و یکپارچگی با سیستم های گوناگون
  • تماس کاربران خارج از سازمان بدون هزینه در همه جای دنیا

امکانات ویپ

-ارائه تلفن های داخلی به تعداد زیاد

با توجه به ظرفیت تلفن داخلی که راه اندازی شده است، میتوانید هر تعداد داخلی که نیاز دارید را داشته باشید و محدودیتی ندارد.

-دریافت پیام های صوتی

با استفاده از این سرویس فوق العاده ، در صورتی که کاربر امکان پاسخگویی را ندارد ، میتوان برای آن پیامی گذاشت. کاربر می تواند در هر زمانی به پیام شما گوش دهد. شما می توانید از طریق ایمیل فرد نیز پیامی برای او ارسال کنید.

-ضبط مکالمات

یکی از ویژگی ها و امکانات عالی ویپ ، ضبط مکالمه می باشد و این گفت و گو در سیستم شما ذخیره می شود.

-گزارش گیری

این امکان وجود دارد که تمامی تماس های کاربران در این سیستم ذخیره شود که نظارت بر تماس ها و ارائه گزارش هایی که حاوی نحوه پاسخگویی و تعداد تماس هاست، می تواند مفید واقع شود.

-تنظیم ساعات اداری

این امکان یکی از موارد مهم و کاربردی در پیاده سازی سیستم های تلفنی سازمان ها به شمار می رود که در سیستم های مختلف ویپ به راحتی قابل انجام می باشد.

-صف انتظار کاربران

با استفاد از این ویژگی ، اگر شما درحال صحبت کردن با فردی بودید ،‌ دیگر تماس شما از دست نمیرود ، بلکه به کاربر پشت خط اعلام می شود که در صف انتظار بماند تا تماس شما به پایان برسد.

-فکس

با بهره گیری از این امکان ویپ ، قابلیت ارسال فکس های دریافتی به ایمیل وجود خواهد داشت. همین ویژگی ویپ باعث شده است تا دیگر کمتر از کاغذ استفاده شود و در بهینه سازی محیط زیست نیز تاثیر فراوانی را بهمراه خواهد داشت. همچنین می توانید از بخش فکس سرویس ویپ مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

-پست صوتی

همانطور که در بالاتر اشاره کردیم،‌ تکنولوژی ویپ این قابلیت را برای کاربران ایجاد میکند که البته لازم به وجود امکانات شبکه ای جهت فرستادن ایمیل یا پیام های صوتی می باشد.

-تلفن های نرم افزاری(سافت فون ها)

با نصب تلفن های نرم افزاری امکان دسترسی به کاربران از طریق سیستم ها نیز فراهم میگردد. با بهره گیری از این امکان ، کاربرانی که در محیط سازمان نیستند ، همچنان می توانند با سازمان ارتباط برقرار کنند. همچنین شما می توانید از لپ تاپ و موبایل به عنوان وسیله ارتباطی استفاده کنید.

سافت فون ها

محدودیت های ویپ

تکنولوژی ویپ دارای محدودیت هایی می باشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. مهم ترین قضیه، کیفیت صدا می باشد. در دنیای واقعی، شرایط به طوری می باشد که تضمین کیفیت بالای تماس ها، کاری دشوار شده است.

شبکه ویپ صدا را به راه دیجیتال تبدیل و پس از گذاشتن در بسته های اطلاعاتی آن را از طریق شبکه آی پی ارسال می کند. مانند دیتا های دیگر ، بسته های اطلاعاتی ممکن است با همان دقت و اولویتی که شما قرار دادید، نرسد.

سيستم دريافت كننده توانایی بازسازی دوباره بسته های اطلاعاتی صرف نظر از اولويت دريافت آن ها را ندارند. اولویت تبدیل صوت به روش بلادرنگ می باشد و این بدین معنا می باشد که اگر بسته های اطلاعاتی با دقت در مقصد ارسال نشوند، در زمان بازسازی دوباره دیتا (تبدیل داده دیجیتال به صدا) سکوت را بهمراه خواهد داشت. برای بر طرف کردن این باگ، تمهیداتی از سمت پروتکل های RTCP ارائه میگردد که با این مشکلات روبرو نشوید. برگرداندن دیتا به حالت اولیه، پردازشی مختص به خودش را دارد. به این نکته نیز باید اشاره کرد که فشرده سازی باعث کاهش کیفیت صدا می شود.

جهت جلوگیری از قطعی سیستم ویپ زمان قطع برق، از UPS در سازمانتان استفاده کنید تا امکان جاری بودن تماس همچنان وجود داشته باشد. در سیستم های سنتی در صورت قطع جریان برق، امکان استفاده از تلفن های قدیمی وجود نخواهد داشت؛ البته که شرکت های مخابراتی ، الكتريسيته را بر روی خطوط تلفن ارسال می کنند و بدین ترتیب حتی در صورت قطعی برق ، تلفن ها فعال می باشند چون که برق تلفن از جایی دیگر تامین می شود.

محدودیت های ویپ چیست

 

شما عزیزان می توانید برای مطلع شدن از مرکز تلفن ابری و امکانات آن ، بر روی کلمه آبی شده کلیک کنید و به صفحه آن هدایت شوید.

 

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید